Cara Tukar Plan Celcom: Panduan Mudah Untuk Pengguna

Pelan data Celcom adalah salah satu inisiatif yang ditawarkan oleh Celcom untuk memanjakan pengguna mereka.

Program ini menawarkan pelbagai tawaran eksklusif melalui pakej seperti XP50, Xpax ™ Prepaid, CELCOM FIRST ™ Gold, CELCOM FIRST ™ Gold Plus, CELCOM FIRST ™ Gold Supreme, CELCOM FIRST ™ Platinum, dan CELCOM FIRST ™ Platinum Plus.

Cara Tukar Plan Celcom

Cara Tukar Plan Celcom

Bagaimana anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan ini? mudah, anda hanya perlu memiliki kad Celcom yang aktif, kemudian layari laman sesawang ini dan pilih pakej yang anda inginkan.

Terdapat tiga pilihan pembayaran yang disediakan: melalui pembelian dengan kontrak, membeli tanpa kontrak, dan membeli dengan peranti. Sila pilih pilihan yang sesuai dengan keperluan anda.

A. Cara Tukar Plan Celcom Melalui Blue Cube

Sila anda kunjungi Celcom Center atau Celcom Blue Cube untuk berbincang mengenai sebarang masalah atau pertanyaan anda, termasuk:

  1. Membuat penukaran kad telefon bimbit.
  2. Menukar pelan internet atau menyelesaikan sebarang perkara berkaitan dengan perkhidmatan telefon bimbit anda.

B. Cara Tukar Plan Celcom Melalui Online Store

Di laman web ini (https://shop.celcom.com.my/), anda akan diberikan pelbagai pilihan pakej internet yang boleh anda pilih. Sila pilih pakej internet yang paling sesuai dengan keperluan anda.

C. Cara Tukar Plan Celcom dengan Hubungi 1111

Cara lain untuk menukar pelan Celcom adalah dengan menghubungi 1111 dan menyatakan keinginan anda untuk menukar pelan internet.

Dengan sukacitanya, perkhidmatan pelanggan Celcom akan memberi panduan dan bantuan kepada anda dalam proses tersebut.

Optimized by Optimole